OBAMBUS


Vi er vilde med bambus af ganske simple årsager: Det er den hurtigst voksende plante i verden og dermed en fantastisk kilde til bæredygtig produktion. Samtidig er bambus et af de hårdeste materialer, hvilket gør det utroligt velegnet til f.eks. gulve og møbler. I dag er vi totalleverandør til bl.a. isenkræmmere, indretningsbranchen og møbelindustrien og har flere samarbejdspartnere, der lige som os går ind for bæredygtige materialer.

Vores formål med produktet er at skabe budskabet om at bambus bare er bedre økonomisk, miljømæsigt og æstetisk.

Vi laver et bæredygtigt design der er muligt at købe til en fornuftig pris, og kan dermed sprede budskabet nemmere.

MILJØMÆSSIGE FORDELE

Bambus:

- er det mest bæredygtige naturprodukt i forhold til træ.

- er den hurtigst voksende plante i verden.

- absorberer mere Co2, kvælstof, fosfor og flere tungmetaller.

- frigiver mere ilt end andre træsorter.

- kræver ikke kemikalier og vanding.

- kan høstes uden at dræbe den levende plante.

- er væsentligt stærkere end de fleste træsorter.

- har bakteriehæmmende egenskaber.

Bambus er et materiale, der forener det bæredygtige med det brugbare. Obambus’ nye produkter i FSC-certificeret bambus er stærkere end selv egetræ, der betragtes som den mest holdbare træsort. Derfor er det en holdbar redskabsløsning til madværkstedet. Bambus er samtidig et meget karakteristisk materiale med en smuk struktur og fås i tre forskellige farver; en flot gylden farve, hvidolieret eller sort.

Bambus har en meget høj væksthastighed og er klar til at blive fældet efter 4-6 år, hvor et egetræ fx er ca. 50 år om at gro op. Bambus absorberer samtidig 3-4 gange så meget CO2 som træer og vokser naturligt uden pesticider og kunstgødning. Det gør bambus til en fantastisk kilde til bæredygtig produktion.

Obambus’ produkter er FSC-mærket, og det er en garanti for materialer, du kan købe med god samvittighed. I en FSC-skov bliver der ikke fældet mere, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en garanti for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er sikret uddannelse, sikkerhedsudstyr og ordentlig løn.

Vi ved, hvor vores bambus kommer fra.

Vi får kun bambus fra Kina – primært fra en bjergregion i provinsen Fujian. Vi besøger ofte fabrikken og derfor kender vi forholdene godt – både i byen og på selve fabrikken, der står for produktionen. Vores fabrikker bliver kontrolleret af uafhængige test institutter og alle vores gulve er CE-mærket.

Og bare rolig … ingen tager bambus ud af munden på pandaerne. Den bambus, vi køber til vores produkter, hedder Mao Zhu og er ikke en af de sorter, som pandaerne har som livret.

Obambus’ produkter ligger lige nu på hylderne i over 150 butikker landet over.

Vores leverandører tæller bla: Kop og Kande, Imerco, Inspiration, KitschenOne og andre isenkræmmere.

Vi har også vores egen webshop, hvor vi sælger vores sortiment.